top of page
  • Anna Henriksson

4 Tips på hur du lyckas med ditt digitala möte

4 TIPS HUR DU LYCKAS MED DITT DIGITALA MÖTE


Varför är det viktigt för dig som företag att digitaliseras och hur gör du för att lyckas med framgångsrika möten digitalt?

Under pandemin ökade digitaliseringen rejält inom både privat och offentlig sektor. I och med de positiva aspekterna med digitalisering ser vi idag att många företag fortsätter att hålla konferenser, möten och event digitalt. Det fysiska mötet kommer alltid vara viktigt för individen, men på senare tid har allt fler fördelar lyfts fram med digitaliseringen. Exempelvis ser vi att fler och fler väljer att söka vård via digitala plattformar, stora festivaler & konserter väljer även att dela sina uppträdande digitalt.

Här behöver du som företag ligga i framkant och tillgodose kundens behov och förväntningar då många kunder efterfrågar digitala lösningar. Det har inte minst positiv inverkan på både ekonomin och miljön ditt företag. Här finns det goda chanser för ditt företag att bidra med ett ekonomiskt och hållbart arbetssätt.


The only way you survive is you continuously transform into something else. It's this idea of continuous transformation that makes you an innovation company.

VD, IBM Virginia Rometty


4 Tips hur du lyckas med digitala möten


Säkerställ tekniken för ditt digitala möte

Det är viktigt att i god tid kolla att teknikutrustning fungerar och uppmuntra osäkra personer hur man går tillväga när det gäller den tekniska biten. Det kan exempelvis göras genom att säkerställa att individerna får logga in tidigare för att kolla att allt är under kontroll. Anpassa mötes plattform efter vilket möte du har samt att fortsätta arbeta i samma plattform för att skapa en trygghet hos deltagarna.


Sätt en tydlig agenda för digitala möten

När du startar ett digitalt möte är det viktigt att först avsätta tid för deltagarna att prata av sig. Sedan är det viktigt att ha en tydlig agenda och plan för att undvika missförstånd. Det kan göras genom exempelvis från början vara tydlig med att frågor ska ställas i chatten. För att effektivisera tiden så är det bra att avsätta tid att besvara frågor i slutet på mötet. Att vara tydlig med vilka frågor som ska avsättas för andra möten är också viktigt för att det inte ska uppstå onödiga diskussioner.


Skapa en digital gemenskap

Fastän allt sker digitalt så är det viktigt att skapa en gemenskap för deltagarna samt att skapa närvaro och engagemang. Det är lätt att vissa faller mellan stolarna vid digitala möten och det finns en del enkla knep för dig som mötesledare att ta del av. Genom att ställa krav på video ökar engagemanget hos deltagarna och det skapas en gemenskap. Finns det möjlighet så uppmana också deltagarna att ha mickarna på för att främja öppna diskussioner och tankar. Det gör att deltagarna också känner sig involverade.


Välj en digital mötesplattform som främjar interaktivitet

För att skapa ett skapa ett möte med känsla av samhörighet och gemenskap är det viktigt att använda sig av en plattform som främjar interaktivitet. När du väljer plattform så är det viktigt att välja en som gör det enkelt att skapa en helhetsupplevelse och som ger en känsla för er som företag. Hos Framtidsverket kan du enkelt skapa helt unika 3D upplevelser. Du kan enkelt skapa ditt fysiska kontor på Framtidsverkets plattform. Med unika sätt att kommunicera gör det enkelt att hålla dialoger för er som företag, oavsett om det är ett internt företagsmöte eller kundmöte.


Digitaliseringen går framåt i alla områden och det gäller att fortsätta hänga med i nuvarande trender. Med några små enkla knep kan du lyckas skapa ett lika framgångsrikt möte digitalt som fysiskt. Gör en god tjänst för miljön och spara in på onödiga kostnader.


Vill du och ditt företag ta del utav vårt breda utbud av tjänster? Tveka inte att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte med en av våra experter.Comments


bottom of page