top of page
Framtidsgalan 2024 (3).png
fg_transparent bkg_png.png

PRESS

FRAMTIDSGALAN
VI HYLLAR INDIVIDER & ORGANISATIONER INOM OFFENTLIG SEKTOR 

På Framtidsgalan har vi sedan 2015 hyllat personer inom offentlig sektor som på olika sätt gör skillnad för andra och vårt samhälle. Bland de tidigare vinnarna på Framtidsgalan finns allt från lärare, akutsjuksköterskor till forskare och räddningstjänst. Målet med Framtidsgalan är att sprida goda exempel och dela med oss av allt fint arbete som görs inom offentlig sektor, för att skapa en stolthet för att jobba inom offentlig sektor. På så sätt behåller vi befintlig personal, men lockar även fler till offentlig sektor och våra viktiga samhällsfunktioner. För att detta ska ske behöver vi hjälp av media att lyfta våra solskenshistorier och förebilder. Så tack, för att ni är med och lyfter positiva nyheter om offentlig sektor tillsammans med oss på Framtidsgalan! 

 

Nedan hittar ni ett urval av de artiklar som skivits om Framtidsgalan. 
 

Vill du skriva om galan?
Om du har några frågor eller vill ha bildmaterial är du välkommen att kontakta Framtidsverket VD
Lina Högemark på lina.hogemark@framtidsverket.com.

PRESSKLIPP 2023

  Framtidsgalan 2023  

vinnare_akillaura_webb-768x436.jpg

Läkartidningen

Läkarna Akil Awad, Laura Björnström och Tore Evang fick nyligen ta emot pris på Framtidsgalan, där positiva förebilder och prestationer inom offentlig sektor uppmärksammas.

Läs artikeln här 
 

Läkare bakom sjukvårdsuppropet fick »Årets hjälte«-pris 

hundteamet.PNG

SVT Nyheter

I över tolv år har Härnö Hundteam hjälpt boende på Härnösands kommuns äldreboende att träna – men de har även bidragit med trygghet och tillit. Nu har de gått till final i Framtidsgalans kategori ”Årets team”.

Läs artikeln och se inslaget här 

Hundteam från Härnösand i final i Framtidsgalan: ”Helt klart stort”

tuben.PNG

IT-hälsa

I måndags den 29 maj gick Framtidsgalan 2023 av stapeln, galan som lyfter fram och hyllar medarbetare och prestationer inom offentlig sektor. Vinnare i kategorin Årets Team blev Tuben Ungdom, fritidsledare vid Farsta stadsförvaltning.

Läs artikeln här 

Tuben Ungdom prisas för sitt framgångsrika arbete för unga i Farsta stadsförvaltning

20220628_112743_beskard2.jpg

Karolinska.se

Grattis Tore Evang, Verksamhetschef sterilteknik och logistik på Karolinska Universitetssjukhuset, till priset Årets Ledare.

Läs artikeln här 
 

Årets Ledare på Framtidsgalan 2023

denise.PNG

Mälaröarnas Nyheter

En av dem som nått finalplats för Framtidsgalans pris ”Årets ledare” är Denice Sverla, som arbetar som biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola. Varje dag krigar hon för att barn i särskolan ska ha samma möjligheter som alla andra till ett framgångsrikt liv.

Läs artikeln här 
 

Biträdande rektor för Ekebyholms Grundsärskola nominerad 

OIP.jpeg

Ystads Allehanda

Kommunen har haft flera nominerade i Framtidsgalan tidigare år men först nu kan man slå sig bröstet efter att ha vunnit en kategori.
Verksamhetsutvecklare Stefan Persson vann titeln Årets insats.
– Det blev lite godare middag än vanligt när jag fick veta det, säger han.


Läs artikeln här 
 

Mod och nytänkande gav Stefan segern i Framtidsgalan

carro.jpg

Tierp.se

Hemtjänst Östras medarbetare Caroline Öhberg är en av fem nominerade till kompetensgalan Framtidsverkets utmärkelse ”Årets insats”.

Läs artikeln här 
 

Engagemang för kollegor och kunder kan ge Caroline pris vid Framtidsgalan

Vinnare4.jpg

Omtanke Today

Elisabeth Karlsson, familjehemsmamma i Kristianstad familjehem bemanning som prisas för sitt engagemang och kärlek som ger barn en ny chans i livet. Det var på Framtidsgalan 2023 som medarbetare och prestationer inom offentlig sektor hyllades.

Läs artikeln här 

Familjehemsmamma fick hederspriset Årets Hjärta

ÅretsTeam2webb.jpg

Sigtuna.se

Vinnarna i kategorin Årets team på Framtidsgalan är korade. För tredje året i rad är vi kategoriägare för den viktiga kategori som sätter medarbetares gemensamma arbete och framgång i fokus.

Läs artikeln här 

De blev Årets team på Framtidsgalan 2023

hundteamet_W.jpg

Härnosand.se

Härnö Hundteam har gått till final i Framtidsgalan i kategorin ”Årets team”. Hundteamet har i över tolv år hjälpt de boende på kommunens äldreboenden att träna, men också bidragit med trygghet, tillit och värme.


Läs artikeln här 

Härnö Hundteam kan bli Årets team i Sverige

PRESSMEDDELANDEN 2023

Gala arrangeras för att lyfta jobb inom offentlig sektor

Välfärdssektorn står inför en enorm utmaning när det gäller rekrytering de närmaste åren. Enligt SKR behövs en halv miljon medarbetare anställas före 2026, för att klara av de stora pensionsavgångarna som väntar. Den 29 maj arrangeras Framtidsgalan som syftar till att lyfta förebilder inom offentlig sektor för att öka attraktionskraften för att jobba inom offentlig sektor.

Läs artikeln här 

Årets viktigaste insatser inom offentlig sektor hyllas - Finalisterna utsedda

Framtidsgalans syfte är att uppmärksamma och hylla extraordinära insatser och ledarskap inom offentlig sektor. Efter att nästan 500 personer nominerats, är nu finalisterna utsedda. Sjutton personer och sex team har valts ut i fyra olika priskategorier och den 29 maj koras vinnaren då Framtidsgalan 2023 går av stapeln.


Läs artikeln här 

De prisas för sina insatser inom offentlig sektor

Igår gick Framtidsgalan 2023 av stapeln, galan som lyfter fram och hyllar medarbetare och prestationer inom offentlig sektor. Vinnarna i kategorierna Årets Ledare, Årets Hjälte, Årets Team och Årets Insats samt Årets Hjärta korades, och representerade sjukvården, ungdomsverksamhet, familjehem, samt kommun och stadsförvaltning.


Läs artikeln här 

Nominering 2024
bottom of page