top of page
  • Julia Raflund

Så kan du använda sommaren för att förbättra ditt CV

Att använda sommaren på ett produktivt sätt för att bättra på ditt CV kan vara en klok investering i din framtid. Du kan förbättra dina chanser att nå dina karriärmål och öka din kompetens inom ditt valda studieområde. Ta del av sommarjobb, läs faktaböcker eller lyssna på poddar för framtidsspaningar, ta en distanskurs, ta en certifiering, arbeta som volontär eller leta upp extrajobb och praktikplatser. Ta kontroll över din sommar och ge dig själv en konkurrensfördel när det är dags att ta steget in i arbetslivet eller fortsätta din akademiska karriär. I det här blogginlägget kommer vi att dela med oss av några värdefulla tips om hur du kan använda sommaren för att boosta ditt CV och skapa en stark grund för framtiden.


Sommarjobb

Ett sommarjobb ger dig inte bara en extra inkomst utan också värdefull arbetslivserfarenhet. Försök att hitta en anställning inom ditt studieområde för att få praktisk erfarenhet och bygga upp ditt professionella nätverk. Det kan vara en utmärkt möjlighet att tillämpa dina studiekunskaper samt utveckla nya färdigheter.


Faktaböcker och poddar

Under sommaren kan du fördjupa dig i faktaböcker eller lyssna på relevanta poddar inom ditt valda studieområde. Det finns ett brett utbud på fakta poddar som du kan ligga och lyssna på i solstolen. Det kommer hjälpa dig att hålla dig uppdaterade med de senaste trenderna, innovationerna och forskning inom ditt område. Genom att hålla dig informerad blir du bättre rustad för framtida utmaningar och möjligheter både i skolan och framtida jobb.


Distanskurs

Flera universitet och onlineplattformar erbjuder distanskurser under sommaren. Ta chansen att lära dig något nytt och utöka dina kunskaper och kompetenser. Du kan välja kurser som kompletterar dina nuvarande studier eller utforska ämnen som intresserat dig. En distanskurs kan ge dig fördelar och vara mediterande när du söker jobb eller vidareutbildning.


Certifiering

Att erhålla en certifiering inom dit studieområde kan skilja dig från andra på arbetsmarknaden. Undersök vilka certifieringar som är relevanta inom ditt område och sätt upp en plan för att kunna fullfölja och ta dem under sommaren. Detta kan ge dig en erkänd kompetensstämpel och öka dina anställningsmöjligheter.


Volontärarbete

Om du inte får möjligheten att få ett betalt sommarjobb kan du överväga att arbeta som volontär. Flera ideella organisationer behöver hjälp under sommaren och ett volontärarbete ger dig möjlighet att bidra till samhället samtidigt som du får värdefull erfarenhet och utvecklar samarbets- och kommunikationsfärdigheter. Du får också chansen att bygga upp ditt professionella nätverk och ökar din anställbarhet inför framtida karriärmöjligheter. Se det som en möjlighet att göra skillnad och växa som individ samtidigt.


Extrajobb inför hösten

Sommaren är en utmärkt tid att börja söka extrajobb eller praktikplatser inför höstterminen. Ta kontakt med företag inom ditt intresseområde och utforska möjligheterna att få praktisk erfarenhet och bygga ditt professionella nätverk. Det kan ge dig en smidig övergång från studier till arbetsliv och öka dina chanser att säkra anställning efter examen.

 

Behöver du tips om hur du får pengarna att räcka under sommaren. Läs även Så här får du CSN att räcka på sommarlovet!


Du kan även följa Framtidsverket på Instagram för råd kring din ekonomi och inbjudan till föreläsningar.Kommentare


bottom of page