top of page
  • Writer's pictureJohanna Lagerquist

Den nya virtuella världen

Vad är det som gör att människor älskar den digitala världen och hur kan vi i den digitala sfären utveckla den till något ännu större? Svaret kanske är Metaverse.

Vi människor brukar digitala medier mer än någonsin och det är inte så konstigt. Allting och alla är väldigt tillgängliga i sina medier i en bred utsträckning, inte enbart för våra vänner utan för också kändisar eller andra aktörer som den specifika individen följer. Vi kan interagera med dom vi följer eller dom som följer oss på ett flertal vis genom likes, kommentarer, bilder, videos osv. Detta ger oss ett stort dopaminpåslag vilket gör att vi människor mår väldigt bra, och är antagligen den största anledning till varför vi använder digitala medier frekvent.

Men precis så som kroppen byter ut sina celler och blir “en ny människa” behöver också medierna bytas ut eller utvecklas. Vi människor älskar att utvecklas och ta an nya utmaningar, så när våran hjärna inte längre bli stimulerad för att det är samma medier som brukas tar vi fram nya tekniska lösningar. Det är här Metaverse kliver in med stora steg!

Vad är visionen av Metaverse?

Den digitala utvecklingen går kontinuerligt framåt och visionen av Metaverse är blandad beroende på vilken aktör du frågar. Det vi gemensamt kan komma fram till är att i takt med utvecklingen av teknik och kombinationen utav VR kommer vi kunna utföra handel och sociala medier på ett mer “levande” vis i 3D format. Ett företag som har fört in funktionen inom sfären Metaverse är företaget IKEA. Dom har funktionen att du kan scanna in ditt rum för att se om soffan skulle passa in i ditt hem. Nästa steg vore naturligt att du skulle kunna vara inne med din avatar i Metaverse och provsitta soffan inne i ditt rum. Vi på Framtidsverket tycker självklart att detta är en otroligt spännande utveckling eftersom vi redan använder oss utav det, delvis! Det finns givetvis utvecklingsmöjligheter eftersom tekniken för detta Metaverse inte är färdigbyggt ännu, men något som vi faktiskt använder oss utav redan idag är våra virtuella 3D-rum. Här kan du och dina kollegor mötas i exempelvis ett virtuella konferensrummet för att uppleva en mer personlig och professionell atmosfär. Något annat som vi är väldigt stolta över är eventet som vi arrangerar flera gånger om året: Virtual Career Days Infinity! Här presenterar vi flera olika branscher som ställer ut i våra digitala mässhallar, sedan matchar vi dom med relevanta kandidater i våran 3D-plattform. Du som söker jobba kommer att gå runt i vårt 3D-event och möta ett flertal rekryterar i avatar form där du får chansen till att chatt, starta ett videosamtal och mingla runt i dom digitala salarna. Nästa steg för oss vore naturlig att ta våra nuvarande avatarer ett steg längre och få in dom ännu mera i Metaverse rummen. Det hade kunnat innebära att besökarna kan lämna sitt CV “direkt” från handen till rekryteraren eller att talarna kan se dig som lyssnar i en fysisk form. Det finns ofantligt många lager i detta Metaverse som vi kan och kommer experimentera ännu mera med. Något vi jobbar för idag och kommer att fortsatt utveckla inom framtisdens digitalisering är: • Att du kommer kunna presentera dig mer personligt och få mer känslofyllda möten.

• Att du kommer få en grönare miljö för att du väljer det hållbara viset.

• Att du kommer kunna effektivisera din tid för din fritid.

• Att du kommer spara pengar för att du slipper ta transporten. Vilka fördelar ser du med Metaverse och vad tycker du är mest spännande med denna utveckling?
16 views0 comments

Comments


bottom of page