VMK 2019, konferensen

för dig som arbetar med HR och kommunikation inom offentlig sektor!

21 mars 2019

Meeting Room, Stockholm

Varmt välkommen till VMK 2019!

 

Succén är tillbaka för sjätte året i rad

Den 21 mars kommer succén Varumärkeskonferensen för offentlig sektor tillbaka, i år med fokus på digitalisering. VMK är den självklara mötesplatsen för dig som arbetar med HR, kommunikation eller arbetsgivarvarumärke inom kommun, region eller myndighet. Konferensen blir en kompetensutvecklande heldag som stärker organisationens arbetsgivarvarumärke och utvecklar organisationens digitalisering!

 

En blandning av föreläsning och interaktivitet

På konferensen får du som deltagare massor av goda exempel från verkligheten och hjälpsamma verktyg från experter inom ämnet.

I år kommer varje föreläsning att varvas med diskussionsgrupper och interaktivitet, så att alla frågor och funderingar efter föreläsningen får svar. På så sätt får ni som konferensdeltagare alla förutsättningar att gå ifrån konferensen med många nya praktiska verktyg och nya kunskaper, allt för att utvecklas i er egen yrkesroll och för att kunna driva organisationen framåt inom digitaliseringen!

Med fokus på digitalisering

I år har konferensen fokus på digitaliseringens möjligheter för HR och kommunikation inom offentlig sektor, där konferensens föreläsare är experter och specialister på hur just HR- och kommunikationsavdelningen har möjlighet att utvecklas och dra nytta av digitaliseringen. Sveriges samhällsutveckling drivs av digitaliseringen vilket ger oss möjligheter att förbättra alla delar i samhället för individer, företag och organisationer.

 

Vi tar oss an framtidens marknadsföring och utmaningar

Genom digitalisering och den snabba utvecklingen får offentlig sektor därmed möjlighet att utveckla lösningar utifrån användarnas behov. Med den snabba utvecklingen uppstår också frågor, och dessa kommer vi att tillsammans reda ut under konferensen genom bland annat frågor som: Hur kommer framtidens marknadsföring se ut, och vad är attraktivt för framtidens professionella? Hur påverkas samhället och era kundrelationer av all ny teknik? Hur påverkar teknologin mänskligt beteende och vilka förväntningar ställer nya beteenden på nya affärsmodeller?

 

 Efter dagens konferens kommer du ha svaren på dessa frågor samt matnyttiga redskap och kunskaper inom området!

Vid eventuella frågor eller för hjälp med bokning är du

varmt välkommen att kontakta mikaela.karlstrom@framtidsverket.com

Talare VMK 2019

 • Grey LinkedIn Icon

Ashkan Fardost

Forskare och Collaborator Hyper Island

Digitalisering handlar inte om att ta något analogt och förvandla det till ettor och nollor. Digitalisering handlar snarare om hur digital teknik och internet radikalt förändrar människors beteenden och skapar helt nya förväntningar. Människor som växer upp i internet-eran har en radikalt annorlunda världsvy och synsätt på hur de vill bo, leva, jobba, skapa och förverkliga sig själva. Det är inte förrän man börjar titta på denna omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, affärsmodell, yrke och framtid.

Det är först då som man kan börja förstå digitalisering. På riktigt.

 • Grey LinkedIn Icon

Ann-Charlotte Järnström, Kommundirektör

Kungsbacka kommun

Dardan Rexhepi, 

Kommundirektörs trainee

Kungsbacka kommun

Under våren 2018 genomförde Kungsbacka kommun en kampanj där de eftersökte en student som ville arbeta som kommundirektör. Kampanjen fick mycket stor uppmärksamhet och har blivit uppmärksammad i allt från lokala tidningar som Kungsbacka-Posten, Göteborgs-Posten till andra tidningar såsom Expressen. 

 

Dardan Rexhepi som pluggar företagsekonomi och statsvetenskap i Göteborg sökte och fick tjänsten. Under fem veckor sommaren 2018 har Dardan fått följa med Ann-Charlotte Järnström i arbetet som kommundirektör. Tillsammans har duon kunnat lära av varandra och fått möjlighet att reflektera över ledarskap, karriär och offentlig sektor. 

 • Grey LinkedIn Icon

Johanna Tömmervik

Verksamhetschef på Valvet
at Sparbanken Rekarne

Med ny teknik krävs innovation och nya tankemönster där vi behöver hitta ett sätt att förhålla oss till teknikutvecklingen som inte bara är nytt, utan också gör nytta för människor. Johanna har dubbelexamen i Innovationsteknik och Företagsekonomi och en MSc i Innovation Management. I sin tidigare karriär har hon även hunnit arbeta med innovationsforskning, som processledare på forskningsinstitutet RiSE SICS Swedish ICT (Information and Communication Technologies) och som projektledare på Strängnäs Business Park.

Johanna kommer att berätta mer om teknik och påverkan på kundrelationer, hur framtidens marknadsföring ser ut och hur du utvecklar ditt innovationsarbete. Hur kommer egentligen tekniken att förändra verkligheten som vi känner den idag?

 • Grey LinkedIn Icon

Anna Gärdin

Digitaliseringschef

Nacka kommun

Digitaliseringen öppnar nya möjligheter för utveckling med kunden i fokus. Digitaliseringen innebär även ny teknik, nya strukturer och kommer skapa nya beteenden. För att lyckas med detta har HR - Kommunikationsavdelningen  en viktig och betydelsefull roll i hur vi når önskade effekter. Anna besitter en gedigen erfarenhet inom den offentliga sektorn och är idag Digitaliseringschef på Nacka kommun.

 • Grey LinkedIn Icon

Ulrika Ohlson

Kommunikationsdirektör

Kriminalvården

Digitaliseringen i samhället går fort. Idag lever de flesta unga sin mobiltelefon 24/7. Hur fungerar det när man inte får ha med sig mobilen i fängelset? Hur förbereder vi äldre klienter som inte är en del av det digitala samhället för att de inte ska vara digitala analfabeter? Kriminalvården vill ligga i framkant i den digitala utvecklingen - hur lockar man de drivande och talangfulla till myndigheten?

Ulrika Ohlson arbetar som kommunikationsdirektör på Kriminalvården berättar om Kriminalvårdens utmaningar och hur myndigheten tar sig an dessa för att klienterna ska komma bättre ut när de lämnar Kriminalvården och om den digitala strategin för att utveckla och skapa innovationer inom myndigheten.

 • Grey LinkedIn Icon

Sara Johansson

Chef samverkan & kommunikation

DIGG

DIGG är en sprillans ny myndighet som har i uppgift att skynda på offentliga sektorns digitalisering. Hur gör man då det? På DIGG är alla kommunikatörer och vardagen går ut på att hitta vinsterna tillsammans med andra i offentlig sektor. Sara Johansson, chef för samverkan och kommunikation på DIGG, berättar om starten på en myndighet som alla ville hänga med och om hur vi går vidare tillsammans för att bäst utnyttja digitaliseringens möjligheter.

 

DIGG – Myndigheten för digital förvaltning startade i Sundsvall den 1 september 2018 och har till uppgift att samordna och stödja offentlig sektor i digitaliseringsarbetet för att vi tillsammans ska åstadkomma en enklare vardag för alla.

Daniel Hermansson Affärsutvecklare Offentligsektor.nu

Framtidsverket lanserar 2019 ett kompetensutvecklingsnätverk för dig som arbetar inom kompetensförsörjning och attraktiv arbetsgivare inom offentlig sektor. Det finns en enorm outnyttjad källa för hur offentlig sektor gemensamt kan stärka sitt kompetensförsörjningsarbete genom att ta hjälp av varandra. Nätverksverktyget går ut på kunskapsdelning inom området där ni har möjlighet att få inspiration och nya idéer utanför organisationen av branschkollegor som sitter med samma utmaningar och andra erfarenheter. 

 

Daniel kommer att gå igenom och berätta mer om hur ni kan använda verktyget för kompetensutveckling snabbt och enkelt i det dagliga arbetet. Daniel har arbetat med kompetensförsörjning och hjälpt offentliga arbetsgivare på en rad olika sätt de senaste åren och projektleder just nu utvecklandet av Framtidsverkets nya digitala plattform för kompetensförsörjning: offentligsekor.nu

Eva Orban Degerman

HR- chef , Ledningskansliet, Regionservice

Leading the Digital HR Transformation för Västra Götaland Region

Digitalisering ska bidra till att Västra Götalandsregionen (VGR) blir Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vad gör VGR för att säkerställa att den digitala transformationen blir framgångsrik?

Eva Degerman berättar hur VGR HR har fått igång en stark rörelse kring digital transformation av HR:s verksamhetsprocesser där alla förvaltningar inom Sveriges största region bidrar.

Dagens moderatorer

Klara Blomqvist, Operativ chef på Framtidsverket. Klara har i flera år arbetat med att utveckla organisationer inom den offentliga sektorn gällande arbetsgivarvarumärke och inom området attraktiv arbetsgivare. Under dagen kommer hon att leda spännande diskussioner och samtal så att vi alla får ut så mycket som möjligt utav konferensen!

Staffan Marklund, Marknadschef på Actea Consulting. Staffan har mångårig erfarenhet inom marknadsområdet samt som konsult. I sin roll som marknadschef stöttar han organisationer inom den offentliga sektorn i deras arbete att utveckla sina verksamheter och varumärken. Med lång erfarenhet och stor kunskap kommer han ge diskussionerna en push framåt med en intressant vinkel.

 

Program 21 mars

09:00-16:00

09:00-09:30 Frukostmingel.

09:30-09:40 Moderatorerna öppnar. 

09:40-10:30 Föreläsning med Ashkan Fardost, Forskare och Collaborator, Hyper Island.

10:30-11:00 Paus med fika.

11:00-11:30 Föreläsning och gemensam diskussion med Ulrika Ohlsson, Kommunikationsdirektör, Kriminalvården.

11:30-12:00 Föreläsning och gemensam diskussion med Sara Johansson, chef Samverkan och kommunikation DIGG.

12:00-12:45 Lunch.
 

12:45-13:35 Föreläsning med Ann-Charlotte Järnström och Dardan Rexhepi, Kungsbacka kommun.
 

13:35-14:05 Föreläsning och gemensam diskussion Eva Orban Degerman, HR- chef, VGR.
 

14:05-14:35 Föreläsning och gemensam diskussion med Anna Gärdin, Digitaliseringschef, Nacka.

14:35-15:05 Paus med fika.
 

15:05-15:35 Föreläsning och gemensam diskussion med Daniel Hermansson om Offentligsektor.nu.
 

15:35-16:05 Föreläsning med Johanna Tömmervik, Verksamhetschef på Valvetat Sparbanken Rekarne

Praktisk information

När: 21 mars 2019

Var: Meeting Room,

Alströmergatan 20 i Stockholm

Prisinformation
Priset för konferansen är 4995 kr.

Vid eventuella frågor eller för hjälp med bokning är du varmt välkommen att kontakta mikaela.karlstrom@framtidsverket.com

Information om bokning 

Alla priser är exkl. moms. Om du får förhinder och inte kan deltaga kan du överlåta din plats till en kollega. Vi skickar faktura senast 30 dagar efter bokning. Vi reserverar oss för förändringar i programmet och möjlighet att ställa in planerad konferens.

Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
 • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611