Här är de fem vinnarna i de olika priskategorierna på Framtidsgalan 2015! Vill du veta mer om priskategorierna för Framtidsgalan 2016? Klicka på "Läs om priskategorierna här!" uppe till höger.

 

 

 

 

 

 

Årets karriär | kategoriägare:

 

Christine Touma|
Tf. biträdande enhetschef: Spånga Tensta, Stockholms stad

 

Med en tydlig strävan att göra skillnad – på riktigt – och en målmedvetenhet utöver det vanliga, har pristagaren gjort en snabb karriär i en arbetsmiljö som till stora delar utgörs av kollegor som har lika många års anställning som pristagaren är gammal. Genom pristagarens mod, höga energi och genom stenhårt arbete och uppkavlade ärmar har pristagaren med glimten i ögat uthålligt tagit sig framåt och uppåt i organisationen. Inte för sin egen skull, utan för att i ett större perspektiv kunna påverka och bidra till det verksamheten är till för. Därutöver representerar pristagaren ett ledarskap som har den perfekta balansen mellan hjärta och hjärna. Pristagaren kan gå hur långt som helst – och om pristagaren själv får välja – även rädda världen.

VINNARNA.

Årets nytänkare | kategoriägare:

 

Årets insats | kategoriägare:

 

Elin Kallström |
Enhetschef: Sigtuna kommun

 

Genom stort mod, omtanke och genom att utmana gamla strukturer och normer, har Årets nytänkare lyckats genomföra det som få trodde var möjligt.Genom att se det stora i det lilla har Årets nytänkare gjort stor skillnad i vardagen, ingett hopp och uppfyllt mångas drömmar. Pristagaren har med sin kreativitet visat att det går att nå framgång genom nytänkande – utan att det måste kosta något extra. 

Katrin Bartfai Jansson & Johanna Joneklav |
Läkare och kurator: Nära Cancer

 

Pristagaren av Årets insats har med stort hjärta och mycket klokhet betytt mycket för väldigt många.Unga anhöriga till cancerpatienter kan nu få rådgivning, stöttning och kunskap från vårdpersonal var de än finns och när de än behöver. Samtidigt får de dela sina känslor och tankar med andra i samma situation.Vinnarna av Årets insats har skapat en mötesplats som genomsyras av kunskap, gemenskap och omtanke. Pristagaren gör stor skillnad för tusentals unga under deras kanske värsta period i livet. Det tycker vi är Årets insats.
 

Årets inspiratör | kategoriägare:

 

Mikhael Mikalides |
Lärare: Södertälje kommun

 

Genom sitt inspirerande sätt och starka engagemang är Årets inspiratör en god förebild för andra.Årets inspiratör har genom sin starka drivkraft och ett engagemang som överträffar alla förväntningar - inspirerat, inte bara sina elever och närmsta kollegor. Pristagaren har också lyckats nå ut med sitt budskap till en mycket större publik - både på lokal och nationell nivå.Årets inspiratör säger själv att ”jag drivs av en passion för allas rätt till språket”. En passion som många av oss fått ta del av och blivit inspirerade av!

Årets ledare | kategoriägare:

 

Ida Texéll |
Förbundsdirektör/räddningschef: Brandkåren Attunda

 

Årets ledare har genom sin förmåga att vara nyskapande lyckats konkretisera och förtydliga verksamhetens uppdrag och mål. I en traditionell miljö har pristagaren använt såväl kompetens som sin färgstarka personlighet till att utveckla verksamheten och inspirera sina medarbetare till att göra sitt bästa varje dag. Med energi, glädje och intelligens har Årets ledare fokuserat på såväl helheten som de enskilda medarbetarna i arbetet med att inspirera, leda och rusta organisationen för framtidens utmaningar.