Stjärnfemman är ett traineeprogram skräddarsytt av Framtidsverket åt Landstinget Blekinges serviceförvaltning. Traineeprogrammet är unikt i sitt slag vad gäller upplägget och vänder sig till studenter med bland annat tekniska inriktningar för anställning som studentmedarbetare. 

Syftet med programmet är att bidra till en säkrad kompetensförsörjning hos landstinget genom att ge studenter maximalt med erfarenhet redan innan sin examen. Behovet hos Landstinget Blekinge bestod i att många förknippar landsting med enbart jobb inom vård och omsorg medan man här var ute efter att nå ut till studenter med till exempel teknisk inriktning för att säkra kompetensförsörjningen. Ytterligare en utmaning innebar att man ofta söker personal med erfarenhet, vilket är ett moment 22 för studenter som inte har någon studierelaterad erfarenhet med sig. Slutligen var man även ovan vid att agera handledare och mentor på förvaltningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi påbörjade arbetet med att ta fram detta traineeprogram genom en förstudie för att upplägget skulle bli så anpassat och skräddarsytt som möjligt utifrån Landstinget Blekinges behov och möjligheter. Därefter fick vi även förtroendet att både marknadsföra traineeprogrammet på utvalda lärosäten och genom omfattande tester få fram de bäst lämpade studenter att anställa på deltid vid sidan av studierna. Själva genomförandet av traineeprogrammet har gjorts i ett samarbete mellan Framtidsverket och

Landstinget Blekinge, allt med syftet att nå ut som attraktiv arbetsgivare och få de utvalda traineerna att bli så anställningsbara som möjligt redan innan examen.

Om traineeprogrammet Stjärnfemman

Elenor Malmörn, personalchef Landstingsservice, Landstinget i Blekinge föreläser om

Stjärnfemman på konferensen Varumärkesarbete – offentlig sektor

TRAINEEPROGRAMMET STJÄRNFEMMAN.

Varför sökte du till Stjärnfemman?

Oscar Sjöberg, civilingenjörsstudent Blekinge Tekniska högskola

 

"Jag sökte till Stjärnfemman för att jag såg det som en möjlighet, ett sätt för mig att utvecklas och lära mig nånting nytt. Jag var väldigt nyfiken på vad konceptet var för någonting."

Varför sökte du till Stjärnfemman?

Hanna Englund, student informationslogistik Linnéuniversitetet

 

"Jag visste inte riktigt vad Stjärnfemman var men när jag fick reda på att det var utbildning kombinerat med att man får insikt i arbetslivet tyckte jag att det passade bra. Det lät som en väldigt bra idé!"

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss!

Maria Högberg
Vd

070 766 37 53, maria@framtidsverket.com 

Vi kan hjälpa er i hela processen med ett traineeprogram. Att lyckas i rekryteringen av traineer är en utamaning och jag berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa er att hitta precis rätt personer

"

"

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611