Sebastian Monell

Chef Bygglovsavdelningen, Linköpings kommun

LEDAREN SOM FÅR MED SIG HELA LAGET

Sebastian har älskat fotboll enda sen han var liten och för honom handlar det om mer än bara sporten. Han fascineras av hur en bra lagkapten eller tränare kan lyfta ett helt lag till framgång genom sitt ledarskap och arbetar själv för att vara en sådan typ av ledare när han idag är Chef på Bygglovsavdelningen i Linköpings kommun; En ledare som går in för att prestera så bra som möjligt och få med sig hela laget.

Sebastian arbetade som handläggare i ungefär ett år innan han tillträdde som samordnare för att sedan bli chef. På sitt första medarbetarsamtal med sin dåvarande chef berättade Sebastian att hans mål var att i framtiden bli Bygglovschef. När den personen sedan skulle sluta hade han Sebastian som förslag på efterträdare. Det är därför Sebastian idag är väldigt mån om att hans medarbetare ska vara lika ärliga och öppna mot honom så att han kan hjälpa dem att utvecklas och nå sina mål.

Idag står Bygglovsavdelningen inför en stor utmaning där arbetet med bygglovsgranskning mer och mer går över i digital handledning. Den digitala transformationen medför en hel del förändringsarbete, något som kan skapa oro i organisationen. För att lyckas med arbetet ser Sebastian till att

möjliggöra för sina medarbetare, genom exempelvis bra digitala granskningsverktyg, och att successivt förankra arbetet för att få med alla medarbetare. Sebastian är övertygad om att en ledares egenskaper

smittar av sig på omgivningen och därför fortsätter Sebastian att utöva sitt ledarskap genom tydlighet,transparens och engagemang.

Därför är Sebastian nominerad till Årets Ledare!

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611