Sari Siirilä och Hanna Svanström

Vårdenhetschefer, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Västra Götalands regionen

DUON SOM RÄDDADE AKUTAVDELNINGEN

Akutavdelningen på Sahlgrenska sjukhuset stod i kris. Avdelningen hade sämst ledtider i hela Sverige, dålig arbetsmiljö och en hög sjukfrånvaro. Varken personalen eller patienterna trivdes och det handlade om liv och död. In kom Sari och Hanna. Sari är sjuksköterska i grunden och kan akutsjukvården på Sahlgrenska utan och innan. Hanna är socionomen som har erfarenhet av chefskap och utvecklingsarbete. Hur skulle duon lyckas vända denna nedåtgående spiral på akutavdelningen?

Tillsammans är de den ultimata duon som kompletterar varandra i sitt ledarskap. Den ena lite hårdare och mer fyrkantig, den andra lite mjukare. De insåg snabbt att de inte skulle klara av denna stora utmaning själva. Utan personalen med sig skulle de inte komma någonstans. De gjorde sig närvarande och lyssnade på personalens behov och kritik på golvet, visade full tillit och gav dem luft under vingarna. Tillsammans lyckades de vända arbetsmiljön och få en arbetsplats där man känner sig sedd,delaktig och bekräftad. I våras tog avdelningen emot årets arbetsplatspris för hela Sahlgrenska Sjukhuset. Vindarna hade vänt!

Med ett kompletterande ledarskap och en personal som var involverad gick personalomsättningen och sjukfrånvaron ner, ledtiderna förkortades och patientklagomålen minskade. Sari och Hanna var svaret på problemet, i en verksamhet där ett misstag kan betyda att någon dör. Tillsammans med personalen räddar duon liv varje dag. Därför är Sari och Hanna nominerade till Årets Ledare!

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611