Rickard Nordström

Lärare åk 4-6, Stora Hammars skola, Vellinge kommun

SPRIDER GLÄDJE ÖVER LÄRARYRKET

På Stora Hammars skola i Vellinge kommun växte den psykiska ohälsan bland eleverna, precis som den gör på alla skolor i landet. Elever idag blir allt mer stressade och likaså lärarna, där vissa helt har tappat orken att inspirera och lära ut. Läraryrket är i stort behov av ny kraft och eleverna är de som blir lidande.

För årskurs 4-6 på Stora Hammars skola kom räddningen i form av Rickard. Rickard ser det som ett privilegium att få vara lärare och att vara en så stor del av barnens utveckling. Han har som mål att barnen alltid ska komma till skolan med glädje, lust och driv samt att de ska känna sig sedda och

hörda. För att lyckas med detta har han bland annat en individuell hälsningsfras med varje elev som de börjar varje dag med när de kliver in i klassrummet, eller ”Kunskapsfabriken”, som Rickard kallar det. Barnen står hela tiden i fokus och utöver alla skolämnen ser Rickard till att barnen får möjlighet att prata om stress och även lära sig att hantera stress.

Eleverna i Rickards klass har fått något som alla elever borde få, en kunskapstörst och glädje att lära sig, och inte minst en trygg miljö att få växa i. Men det är inte bara hos sina egna elever som Rickard gör skillnad, han finns också på sociala medier och sprider sin mentalitet vidare. Under namnet ”Magister Nordström” visar han sin stolthet och glädje över läraryrket, han inspirerar lärare att stanna kvar i yrket och medborgare att börja studera till lärare. Rickard gör verkligen skillnad för elever och lärare.

Därför är Rickard nominerad till Årets Inspiratör!

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611