Nadja Karademir

Undersköterska, Hemskogens äldreboende Sigtuna kommun

BRUKARNA GLÖMMER MEN MEDARBETARNA MINNS

Hemskogens äldreboende är ett Särskilt boende där människor som är i olika stadier av exempelvis demens bor. Demenssjuka kan ibland uppleva oro eller förvirring och det är personalen som har den tuffa uppgiften att lugna, stötta och se till att de boende får en meningsfull vardag. 

 

Undersköterskan och teamledaren Nadja ser varje dag som en möjlighet att göra skillnad för såväl de äldre på boendet som för sina kollegor. Nadja är stolt över att vara undersköterska och hon ser det som ett privilegium att varje dag få hjälpa de äldre. Nadja sprider sin glädje på arbetsplatsen och frågar dagligen både sig själv och sina kollegor; Hur skapar vi bästa förutsättningar för våra äldre? Hur använder vi vår kunskap tillsammans? Medskapande medarbetare är nyckeln och kommunikation är

därmed av ytterst vikt. 

 

Nadja driver även flera projekt för att skapa mer utbyte mellan de äldre, personalen och andra i kommunen. De senaste åren har boendet exempelvis fått besök av gymnasieelever kring jul som lagar mat, serverar och umgås med de äldre. Det sprids en doft av glögg på boendet, det sprakar från den öppna elden på tv-skärmarna och röda dukar täcks av lussebullar, sill och prinskorv. Även om brukarna kanske glömmer detta så vet Nadja att hennes kollegor kommer ihåg, och att om hon lyckas att inspirera dem till att fortsätta kämpa i sitt yrke så upprätthålls löftet om att ge de boende en meningsfull vardag. Därför är Nadja nominerad till Årets Inspiratör!

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611