IT-projektgruppen

 

Förvaltningsöverskridande projektgrupp

Sandvikens kommun

NYCKELFRIA LÅS SKAPAR EFFEKTER

Sofia, Åsa, Annette, Helena, Helene, Tina och Alexander är IT-gruppen från Sandviken som arbetar högt och lågt och som gör skillnad för invånarna varje dag. Länge hade det varit ett problem i Sandviken med nyckelhanteringen inom hemtjänsten. Brist på tillgång av nycklar, stora avstånd och flexibilitet saknades då personalen byttes av eller något oväntat skedde och hemtjänsten fick rycka ut.

Långa väntetider för omsorgstagare och stor stress för personalen, ibland en fråga om liv och död. Det krävdes något nytt – men frågan var vad?

Svaret på den frågan hade IT-projektgruppen. En sammansatt grupp med olika kompetenser allt från omsorgspersonal, tekniker, projektsamordnare och bostadsföretag. Tillsammans kompletterar de varandra och får med alla perspektiv och kunskap som behövs. Men som ofta skapar förändring motstånd, och så även för denna gruppen. Men dom gav aldrig upp utan kämpade vidare och idag används de nyckelfrialåsen dagligen inom hemtjänsten.

Idag berättar teamet att personalen hemma i Sandviken inte hade velat vara utan de nyckelfria låsen. Nyckeln till framgången för gruppen har varit att de har haft folk från golvet och uppåt. Om inte personalen på golvet tror på det kan man inte implementera det, förklarar gruppen. Nu har succén

spridit sig och personalen efterfrågar fler typer av nyckelfrialås. Tillsammans underlättar gruppen vardagen och räddar liv i Sandviken. Och detta är bara en början, mot en bättre digital framtid. Därför är IT-projektgruppen nominerade till Årets Team!