Framtidsmässan är Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor – en arena där studenter och nyutexaminerade, de vi kallar för framtidens professionella, får träffa arbetsgivare från den offentliga sektorn.

 

Idén till Framtidsmässan kläcktes för ett par år sedan. Vi var, och är fortfarande, ute på arbetsmarknadsdagar på Sveriges universitet och högskolor och där märkte vi att arbetsgivare från den offentliga sektorn var starkt underrepresenterade. Det tyckte vi var konstigt eftersom att den offentliga sektorn behöver rekrytera över en halv miljon personer fram till 2025. Samtidigt märkte vi i dialogen med studenterna att de har en stor nyfikenhet för jobben inom offentlig sektor.
 

Så kom vi på det - varför inte skapa ett helt nytt typ av karriärevent exklusivt för den offentliga sektorn? Denna tanke blev till verklighet på bara tio månader när vi i april 2014 öppnade dörrarna för Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor – Framtidsmässan.
 

Nu har vi, tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, arrangerat Framtidsmässan fyra år i rad. Och fler ska det bli. Det har nämligen blivit riktigt lyckat, eventen har lockat tusentals besökare och när Framtidsmässan gick av stapeln i april 2017 var det över 60 arbetsgivare som ställde ut.

 

Se filmen om Framtidsmässan 2017