Namn: Lisa Söderlindh
Yrke: Initiativtagare och
ansvarig för MIG Talks
Arbetsgivare: Migrationsverket
"Initierat och lanserat en helt ny
kommunikationssatsning där 100
migranters berättelser lyfts upp
via MIG-talks"
Namn: Martin Lavin
Yrke: Samordnare/projektledare
Arbetsgivare: Stockholms stad
"Använder nya metoder för att ge
unga en ny start i livet, och har fått stort genomslag när det gäller att motivera unga vuxna till att förändra sina liv"
Namn: Linus Holmgren
Yrke: Rekryteringsansvarig
Arbetsgivare: Vallentuna kommun
"Har på endast ett år gjort stora framsteg när det gäller målgruppsanpassning och kostnadseffektivisering av Vallentuna kommuns rekryteringar"
Namn: Mikaela Östebro
Yrke: Kommunikatör
Arbetsgivare: Gällivare kommun
"Tänker nytt för att nå
ut med information om
samhällsomvandlingen i Gällivare,
och söker ständigt nya metoder för att informera och kommunicera med medborgarna"
Namn: Fredrik Norman
Yrke: Förstelärare
Arbetsgivare: Bessemerskolan, Sandvikens kommun
"Den bloggande läraren som använder digitalisering för att underlätta för såväl elever som medarbetare"
DAGENS PROGRAM
FRAMTIDSGALAN 2021
9 NOVEMBER
Framtidsgalan startar kl. 09:30 och avslutas kl.16:00
Vad är Framtidsgalan?
Framtidsgalan är en kompetensutvecklande heldag på Tyrol i Stockholm, där syftet är att uppmärksamma de personer och organisationer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. På så sätt kan vi tillsammans lyfta fram ambassadörer som kan inspirera andra till att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn. Under dagen får du lyssna till flertalet spännande föreläsare som på olika sätt bidrar till den goda energi som genomsyrar Framtidsgalan.
Fysiskt eller digitalt?
Framtidsgalan genomförs som ett hybridevent i år, vilket innebär att du kan välja att vara där på plats eller att delta digitalt via vår virtuella plattform.
Fysisk biljett till Tyrol, Stockholm
Trerätterslunch
4995 kr ex moms
Digital biljett
3000 kr ex moms
Digital Företagsbiljett
19.900 kr ex moms. Med denna biljett kan hela företaget följa galan virtuellt.
Alla priser är exkl. moms. Anmälan är bindande. Om du får förhinder kan du alltid överlåta din plats till en kollega.
Använd formuläret för att boka din plats eller kontakta Sara Hellblom:
sara.hellblom@framtidsverket.com
eller 076 641 03 55.
MODERATORER
SARA HELLBLOM
Försäljningschef
Framtidsverket
MIGUÉL PEREZ
Kommersiell Direktör
Framtidsverket
MEDVERKANDE UNDER FRAMTIDSGALAN
AMI HEMVIKEN
Föreläsare ledarskap och kommunikation
Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap. Hon är en underhållande utbildare som lyfter och inspirerar sin publik. Hennes energi smittar av sig till dem hon möter som därmed får ut maximalt av föreläsningen – vilket i sin tur skapar resultat.
Ami kommer under Framtidsgalan att föreläsa om kommunikation, personligheter, arbetsglädje, coaching och feedback.
EWA SKOOG HASLUM
Marinchef Försvarsmakten och vinnare av Årets Inspiratör 2020
Ewa Skoog Haslum har lång erfarenhet av marinen och de marina förbanden. Ewa började sin karriär inom Försvarsmakten som värnpliktig radiotelegrafist ombord på korvett Stockholm. Sedan har tjänsterna inom Försvarsmakten avlöst varandra, och Ewa har också varit några år på Försvarshögskolan som vice rektor, precis innan hon blev utnämnd till marinchef år 2020.
Uppvuxen på västkusten. Fartygschef har varit det roligaste jobbet, där känslan av att tillhöra en besättning, att ha det jobbigt tillsammans, men också att bli bra tillsammans, är oslagbar. Ewa var Kronprinsessans adjutant under många år och har en egen marsch uppkallad efter sig.
Nyckelord inom ledarskap är ömsesidig tillit. För att nå dit måste man lära känna varandra, känna lojalitet och ställa upp för varandra.
ANDERS EKHOLM
Föreläsare, analytiker och rådgivare
Anders Ekholm är föreläsare och senior rådgivare vid Institutet för Framtidsstudier. Han har tidigare arbetat som analyschef på Socialdepartementet, där han bland annat har undersökt framtidens behov av vård och omsorg. Anders har också arbetat på Finansdepartementet, Arbetsmarknadsdepartementet och Utbildningsdepartementet.
Anders talar om hur de demografiska förändringarna, värderingsförskjutningar och ny teknik påverkar vår framtida välfärdssektor. Hans föreläsningar bygger på aktuell forskning, statistik och prognoser. Med stor kunskap, precis lagom mycket humor och en förmåga att engagera, förtydligar och förmedlar Anders fakta och ger en bättre förståelse för samhällsutvecklingen.
Anders Ekholm tecknar en lättförståelig och pedagogisk helhetsbild av såväl framtid som dåtid med hjälp av datorgrafik.
PETRA MALM
Fd. Elitsoldat/Elittränare och
mental coach
Petra Malm – Sveriges första kvinnliga elitsoldat som gick från att leva under kodnamn i högriskområden till att bli elittränare och föreläsare. Nu även aktuell som instruktör/programledare i TV4- succén ”Elitstyrkans Hemligheter”.
Som första kvinna någonsin klarade Petra testerna till specialförbandet SOG och blev Sveriges första kvinnliga elitsoldat. Under tio år levde Petra ett hemligt liv inom Försvarsmaktens elitstyrka under stor sekretess, fysisk och psykisk press. Hur är det att leva ett hemligt liv under ständig fysisk och psykisk press? Hur motiverar man sig att fortsätta trots ständiga motgångar? Och hur förbereder man sig för att åka till länder i krig? Nu har hon lämnat sitt hemliga liv bakom sig och föreläser om sina erfarenheter från Försvarsmaktens hemligaste förband!
Som ensam kvinna har Petra många gånger fått kämpa mot sin omgivning och ändå lyckats motivera sig till att fortsätta under de allra tuffaste förhållanden. För att klara uppdraget som elitsoldat krävdes en fysisk toppform, men den mentala styrkan visade sig vara den viktigaste delen för Petras överlevnad. Petra har mångårig erfarenhet från skarpa operationer både nationellt och internationellt. Som förhörsledare är hon expert på personligheter, beteenden, gruppdynamik och ledarskap. Det var till stor nytta i hennes tidigare yrke och hon lär idag ut hur man bemöter olika personligheter för att nå dit man vill.
Petra är kvinnan som gick mot strömmen, ledde vägen för andra att våga gå sin egen väg och blev en pionjär! Hennes fängslande och inspirerande berättelser lämnar ingen oberörd! Vill du höra mer om hennes resa och hur du blir din egen pionjär?!
MIKAEL RIBBENVIK
Generaldirektör Migrationsverket och vinnare av Årets Insats 2020
Mikael Ribbenvik presenteras ibland som mannen med Sveriges svåraste jobb. Sedan 2017 är han generaldirektör för Migrationsverket, den myndighet där han en gång började extrajobba som handläggare under studietiden. Det som händer i omvärlden ger direkt avtryck i Migrationsverkets verksamhet och det lilla kontoret i Skåne var en plats för möten med människor från hela världen. Möjligheten att göra skillnad för dem som flytt undan förföljelse och våld fick honom att stanna kvar i en verksamhet som ständigt rör på sig och skapar utmaningar och möjligheter. Under åren på myndigheten har han växlat mellan olika roller och hunnit med att vara både rättschef och operativ chef. Han har också engagerat sig i det europeiska samarbetet i asyl- och migrationsfrågor. I år utsågs han till ordförande i styrelsen för EU:s stödkontor för asylfrågor vid sidan av uppdraget som generaldirektör. Han är van att hantera såväl flyktingrelaterade utmaningar som massmediala stormar. Som chef och ledare är han en stark kommunikatör som kan ge paragrafer ett mänskligt ansikte och han har ett stort patos för det offentliga uppdraget.
Mikael Ribbenviks föredrag handlar om kriser och den kraft som finns i offentlig samverkan när den behövs som bäst. Med sig har han en stark berättelse om den svenska insatsen för att evakuera människor från Afghanistan när talibanerna tog makten. Med tanke på den akuta och turbulenta situationen ställdes den samlade förmågan hos myndigheter, kommuner, regioner och andra aktörer på prov. Samarbetet var avgörande för utsatta människors liv och framtid.
POUNEH SAHLIN
HR-strateg kompetensförsörjning och Employer Branding, Stockholms stad
Pouneh Sahlin arbetar som hr-Strateg på personalstrategiska avdelningen på Stockholms stad. Pouneh är personalvetare med examen från Uppsala universitet, hon har en bakgrund från arbete med utbildning på IFL vid Handelshögskolan, hon har varit konsult inom privata näringslivet inom rekrytering och talent acquistion samt arbetat som konsultchef.
Nu är hon en av 5 finalister till Universums Employer Branding Award för 2022.
Pouneh kommer att berätta kort om varför Stockholms stad är hennes bästa arbetsgivare om medarbetarnas yrkesstolthet kopplat till deras uppdrag, om de önskade associationer som genomsyrar arbetet med Stockholms stads arbetsgivarvarumärke.
Pouneh hoppas på att inspirera oss genom sin egen arbetsglädje och sitt förhållningssätt på arbetet med employer branding utifrån ett organisations- och medarbetarperspektiv, med en twist där ”själen” får vara med!
KATEGORIÄGARPARTNERS
Kommunerna i Halland: