Familjesupportern

 

Fältassistenter och familjebehandlare

Östra Göinge kommun

UPPSÖKANDE ARBETE FÖR EN TRYGG FRAMTID

Varför hamnar vissa ungdomar i kriminalitet, drogberoende eller på andra sätt på en krokig väg i livet? Det finns det inget enkelt svar på. Det viktiga är att det går att förebygga, så länge vi kan nå ungdomarna i tid. Familjebehandlarna och fältassistenterna Henrik, Annika, Malin, Helen, Ing-Marie,Petra och Annelie i Östra Göinge kommun arbetar dag och natt med uppsökande arbete för att hjälpa ungdomar och familjer med problem som de behöver hjälp att reda ut.

Familjesupporten kämpar för att sträcka ut en hjälpande hand och ger sig inte fören de når fram till den som behöver hjälp. Ingen dag är den andra lik för Familjesupporten som varje dag genomför uppsökande arbete på olika vis. Ena dagen spelar de biljard med ungdomar på fritidsgården och en annan dag deltar de vid kvällsevenemang som lockar många unga. De ser alltid till att finnas där ungdomarna är, både på dag- och kvällstid.

Familjesupporten utsätts för väldigt tuffa situationer som många andra skulle tycka var jobbigt att hantera. Vilsna ungdomar och föräldrar som vill ha hjälp i sin föräldraroll är inte alltid lätt, men den känsla som teamet har lyckats skapa internt gör att de orkar kämpa vidare. Gruppen är lyhörda mot

varandra och tack vare de olika kompetenserna i gruppen känner de stor trygghet med varandra. Sedan starten 2015 har teamet bara vuxit och ingen i personalen har slutat, vilket tyder på att det inte bara är ungdomarna som känner glädje för dem utan att de även har mycket gemenskap och glädje i gruppen. Ensam är ingen stark men tillsammans kan de lyckas med allt.

Därför är Familjesupporten nominerade till Årets Team!