Elin Brunell

Enhetschef, enheten för ersättning och skolplikt. Utbildningsförvaltningen, Stockholms Stad

Klev in som ny chef i stor utmaning

Elin klev in på enheten för ersättning och skolplikt som helt färsk chef. Men när hon klev innanför tröskeln på enheten möttes hon av en chock. Under sina första två veckor hade hon medarbetarsamtal där nästan alla grät och alla mådde otroligt dåligt av att vara på jobbet. Folk kände sig mobbade av

varandra, inte ens hälften kände sig respekterade på jobbet och det fanns svåra konflikter och historik. Hon kände att hon fått en alldeles för stor kostym som färsk chef till en sån tjänst vilket ledde till att hon ifrågasatte sitt eget ledarskap mycket i början. Skulle hon klara av detta?

Men Elin gav inte upp utan såg till att lägga stora resurser på att förändra arbetsmiljön och reda ut de konflikter som fanns. Hon lyssnade på medarbetarna, visade tillit till att de var bra på sina arbetsuppgifter, men också tillit i form av att hon visste att de tillsammans skulle de klara det.

Tillsammans med Elin i spetsen lyckades enheten vända från misär till framgång och idag känner sig nästan alla respekterade på arbetsplatsen. Elin växte snabbt i sin stora kostym och skapade ett arbetssätt kring arbetsmiljö som andra enheter och organisationer sneglar på idag. Hon vände tårar till skratt och skapade en arbetsplats där man trivs och känner sig respekterad. Därför är Elin nominerad till Årets Ledare!

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611