Praktikprogrammet

Kontakt

Är du student och vill applicera dina teoretiska kunskaper i praktiken? Framtidsverket har skapat ett praktikprogram där du får insikt i din yrkesspecifika bransch, men även en förståelse för hur ett företag fungerar.

 

Praktikprogrammet består av tre delar där du som praktikant får utvecklas professionellt, likväl som personligt. Du får en introduktion till hela organisationen och ditt specifika område som skapar sammanhang och förståelse för ditt arbete. Under din tid som praktikant får du dels egna arbetsuppgifter, assistera våra kompetenta medarbetare i det dagliga arbetet och även ett praktikantuppdrag. För att din tid ska bli

utvecklande och trivsam får du en handledare och även en kompis som stöttar dig socialt och ser till att du känner dig som hemma.
 

Introduktion

Eget uppdrag

Utvärdering

Mikaela Karlström
HR-och event

Hör från tidigare praktikanter!

Hej Alice!

På vilken avdelning och när praktiserade du på Framtidsverket? 

Jag praktiserade på Framtidsverket från den 6 november 2017 till den 12 januari 2018 på kommunikationsavdelningen.

 

Vad gör du idag?

Jag studerar på kommunikationsprogrammet i Gävle och läser nu min sista termin på Högskolan, parallellt med studierna så arbetar jag extra som kommunikationskonsult åt en reklambyrå.

 

Vad fick du göra för eget uppdrag?

Under min praktik har jag bland mycket annat skrivit ett reportage till Framtidsverket egna tidning Magasinet, klippt och textat film och arbetat med layout.

 

Varför skulle du rekommendera andra att praktisera på Framtidsverket?

Framtidsverket är en arbetsplats där det finns plats för kreativitet och det är högt i tak och hjälpen är alltid nära till hands, detta är några av många anledningar till varför jag skulle rekommendera Framtidsverket som praktikplats men främst så är det en plats som möjliggör att du som praktikant kan utveckla din kompetens, sen att det är ett härliga kollegor där skrattat alltid är nära till hands är såklart, ett väldigt stort plus

Hej Adam!

På vilken avdelning och när praktiserade du på Framtidsverket? 

Jag praktiserade på kommunikationsavdelningen som kommunikatör, mellan februari till maj 2016. Jag var dessutom studentmedarbetare från början på januari fram till dess min praktik började.

 

Vad gör du idag?

Idag är jag marknadsansvarig på ett mellanstort bolag som är marknadsledande inom juridisk fortbildning för en mängd branscher. Jag leder det strategiska och operativa marknadsföringsarbetet gentemot våra HR-kunder.

 

Vad fick du göra för eget uppdrag?

Mitt eget uppdrag var att göra ett tidningsreportage med superentreprenören Michel Issa. Jag filmade och redigerade även filmen för Framtidsmässan 2016.

 

Varför skulle du rekommendera andra att praktisera på Framtidsverket?

Bredden och ansvarsrollen. Framtidsverket är en utmärkt praktikplats att låta idéer komma till liv, samt lära sig att arbeta med begränsade medel för att skapa fantastiska saker. Dessutom har/hade företaget en superfin laganda med högt i tak för rätt personer såklart.

Stockholm

Linnégatan 87A
115 23 Stockholm

Göteborg

Stora Badhusgatan 18

411 21 Göteborg

Namnlöst-12.png
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Fakturaadress:

Framtidsverket AB

Kund-id LKH 1780

FE 108

105 69 Stockholm

Org.nummer 556887-0611