Bussgruppen

 

Stödassistent och daglig verksamhet, Huddinge kommun

SYSSELSÄTTNING SOM GÖR SKILLNAD

Daniel, Erik, Adam, Esteban, David och Kristoffer har alla sina styrkor och förutsättningar utifrån sina olika diagnoser. De jobbar i Daglig verksamhet i Huddinge kommun och när Uffe tog ett vikarie jobb som arbetsledare såg han en grupp individer med härliga personligheter och stora förmågor. Men

de fick inte göra så mycket nytta. De jobbade allesammans med att hålla fint vid ett hus där de plockade fimpar. Det var som att ingen förväntade sig någonting av gruppen, att de inte hade kapacitet att kunna göra någon verklig nytta.

Uffes egenskaper kompletterade de som redan fanns i gruppen – han såg en fantastisk drivkraft i gruppen och därför hörde han med kommunens olika verksamheter om de kanske inte behövde någon hjälp? Och jo – hjälp behövdes – överallt. Gruppen började åka runt i sin van i hela kommunen och hjälpa till med allt möjligt. Bussgruppen var skapad! Stort fokus ligger idag på miljöarbete, Bussgruppen ser till att saker inte slängs i onödan och att skräp återvinns på rätt sätt.

Från att ha varit en grupp utan viktiga arbetsuppgifter och framtidsutsikter utför Bussgruppen nu över ett tusen uppdrag per år! Bussgruppen bidrar till att rädda miljön och inte minst sparar de enormt mycket pengar genom att Huddinge kommun inte behöver köpa in dessa tusen tjänster. Men framförallt ger Bussgruppen en betydelsefull arbetsplats till de som jobbar där genom en tro på att varje individ kan göra nytta efter sin egen förmåga. Kanske är det därför det idag är kö till börja jobba i Bussgruppen. Eller som Uffe säger: ”Vi har skitkul helt enkelt. Det är lätt att gå till jobbet och vi är stolta när vi går hem”. Därför är Bussgruppen nominerade till Årets Team!