Anna Björklind

VÄSTKUSTBON SOM HITTADE HEM TILL SJÖN 

Anna växte upp i Kungsbacka, på Västkusten. Hon har alltid haft en naturlig och stark koppling till havet och arbetade till och med på fartyg ett tag. Vissa känner sig hemma när de kliver in i familjehemmet, men för Anna var det sjön som gav harmoni och kallade. Men det fanns faktiskt andra intressen i Annas liv, den offentliga förvaltningen och politik och när hon skulle börja plugga bar det av långt från Västkusten.

I Stockholm fick hon både plugga och arbeta med den offentliga sektorn som hon alltid velat men hon kände att det var något som saknades. Hon klättrade inom det offentliga och fick snabbt chefspositioner på både Skatteverket och Arbetsförmedlingen. Hennes framgångsrecept har varit stark passion och tro på det hon gör samt på sina medarbetare. Men den där sista lilla ingrediensen saknades.

Skulle hon hitta den?

En dag låg den där framför hennes fötter: tjänsten som Inköpsdirektör på Sjöfartsverket, Annas drömjobb. Hon var tvungen att söka tjänsten! Det var stora skor att fylla och det var med skräckblandad förtjusning som hon tog sig an jobbet. Kombinationen var ultimat, inköp för offentlig sektor och en bransch som ligger varmt om hjärtat för Anna. Äntligen hade hon hittat den där sista ingrediensen, Anna hade hittat hem till sjön igen. Därför är Anna nominerad till Årets Karriär!

Inköpsdirektör
Sjöfartsverket