Alma Hodzic

EKONOMICHEFEN SOM VANN UTAN ATT SLÅSS 

Alma har dedikerat 12 år av sitt liv till den offentliga sektorn. Idag är hon ekonomichef på serviceförvaltningen på Lunds kommun. Men Alma hatar att stå i strålkastarljuset och är ingen tävlingsmänniska. Ändå har hon klättrat högt och gjort karriär. Vad är hennes hemlighet?

För Alma har det aldrig handlat om titel eller prestige. Hon började som vikarierande skolekonom på en skola i Malmö. Det var hennes första kontakt med den offentliga sektorn och hon insåg snabbt att det var rätt väg för henne att gå. Vad som har drivit Alma i hennes karriär har alltid varit känslan av att kunna göra skillnad och att arbeta för samhällsutvecklingen. Hon har alltid valt samhällsnytta före stora vinster och bonusar.

Vad som är unikt med Alma är att det alltid funnits personer omkring henne som sett hennes potential och vågat satsa på henne. De har sett hennes starka engagemang, nyfikenhet och driv för det offentliga. Detta i kombination med att hon gillar att ta sig an nya utmaningar har lett till att hon klättrat inom tre kommuner på sex olika tjänster. Till ekonomichefstjänsten hon har idag blev hon tillfrågad för att de så gärna ville ha just henne. Alma är beviset på att det inte alltid är den som har vassast armbågar eller som slåss hårdast inte alltid vinner. Därför är Alma nominerad till Årets Karriär

Ekonomichef, serviceförvaltningen Lunds kommun